Begeleiding

Met Centre for Hygiene International (C4HI) heeft u een deskundige partner in huis die u, indien gewenst, begeleidt om de hygiëne binnen uw organisatie op hoog niveau te houden of op hoog niveau te brengen.

Voor het verkrijgen van het Keurmerk Clean & Microbiological Safe, starten wij een traject waarbij observatie een belangrijk onderdeel is.  Tijdens onze observatie zien wij waar het goed gaat en waar wellicht ruimte is voor verbetering. Daar waar het niet helemaal goed gaat, kan er sprake zijn van een incident of een tekort aan bijvoorbeeld vakkennis. Een incident kan worden bijgestuurd door een instructie ter plaatse. Deze instructie kan door de leidinggevende of door de hygiëne deskundige van C4HI verzorgd worden.

De hygiëne deskundigen van C4HI hebben door hun jarenlange ervaring in het geven van instructies het vermogen een blijvende verandering op de werkvloer te realiseren. Dit is tenslotte ons vak, we zijn al een aantal decennia actief binnen de professionele schoonmaak.

Als C4HI bieden we een aantal mogelijkheden om u te helpen bij het leggen van de hygiëne puzzel:

  1. Observatie
  2. Instructie
  3. Training

Centre for Hygiene International observatie

1. Observatie

Een traject doorlopen met C4HI betekent dat wij eerst zorgvuldig gaan kijken naar de bestaande werkwijze. We doen dit door het gehele schoonmaakproces te observeren. Op basis van onze ervaring, zowel op het gebied van lesgeven als in de dagelijkse praktijk, beoordelen we de kwaliteit van de schoonmaak.

Centre for Hygiene International instructie

2. Instructie

Wanneer tijdens de observatie van onze hygiënedeskundige is gebleken dat er wat gedaan mag worden aan het verbeteren van de vaardigheden van de schoonmaker, dan kunt u er voor kiezen om uw leidinggevende de betreffende medewerker instructie te geven. Onze ervaring is echter dat het principe van ‘vreemde ogen dwingen’ effectiever is.

De hygiëne deskundige van C4HI kan uw medewerkers tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden uitstekend voorzien van een instructie. Deze instructie ‘on the job’ is uiterst effectief. Door de schoonmakers tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden te instrueren zien ze direct het effect.

Blijvende verandering door instructie

De doelstelling van een instructie is het bereiken van een blijvende verandering. Een veel gehoorde opmerking van schoonmakers is: ”We doen wel even mee; als ze weer weg zijn gaan we toch onze eigen gang”. Op het moment dat instructie als vuilnis over een schutting wordt gegooid, verandert er niets.

Bij het geven van instructie is het belangrijk bij de medewerker te checken of de boodschap is aangekomen.

  • Is de doelstelling van de instructie duidelijk?
  • Heeft de schoonmaakmedewerker het effect van de verandering ervaren?
  • Begrijpt de medewerker het doel van de gewenste verandering?

Centre for Hygiene International training

3. Training

C4HI heeft in samenwerking met SVS Opleidingen een training ontwikkeld om schoonmaken microbiologisch correct te kunnen doen. Als uit de laboratoriumuitslag van de genomen swabs (zie “Keurmerk”) blijkt, dat er aanwezigheid van micro- organismen is gemeten, dan is er ergens in het schoonmaakproces iets niet goed gegaan. Onze hygiëne deskundige die tijdens de test aanwezig is, heeft ook het schoonmaakproces geobserveerd. Aan de hand van deze observatie kan worden vastgesteld waar er bijgestuurd dient te worden.

In geval er tijdens de observatie wordt vastgesteld dat er belangrijke verbeterpunten zijn, dan kan, een training een goede optie zijn om de medewerkers op het gewenste niveau te tillen.

Ook bij vakbekwame uitvoering is de training een grote PLUS

We leven steeds meer in een claim maatschappij. Met het Keurmerk Clean & Microbiological Safe en de training, waaraan een certificaat is verbonden, laat u zien dat u er alles aan doet, en heeft gedaan, een veilige omgeving te creëren.

Een claim dat u nalatig bent of hygiëne niet serieus neemt, heeft zo minder kans van slagen. U heeft er immers (aantoonbaar) alles aan gedaan om het goed voor elkaar te hebben.